Munka folkhögskola i nordvästra Skåne Munka Folkhögskola

KurserLediga tjänster

Munka folkhögskola söker personal till vår huvudskola i Munka Ljungby och till vår filial i Perstorp. Du är folkhögskollärare eller gymnasie-/grundskollärare inom matematik, naturkunskap och/eller miljö. Vissa arbetsuppgifter som stödperson till kursdeltagare med särskilda behov kan också förekomma.

Utbildning och/eller erfarenhet av specialpedagogik är meriterande, samt erfarenhet av mentorskap och att arbeta ämnesövergripande. Meriterande är även erfarenhet av arbete med deltagare från olika kulturer och språkbakgrund. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att kommunicera, lyssna och samarbeta med både deltagare och kollegor.

Tjänsterna är på 80-100 %, fördelat på våra olika kurser, såsom Allmän kurs, Akademi 55+ och Studiemotiverande folkhögskolekurs/Etableringskurs på grundnivå.

På folkhögskola är behörighet inget krav, men erfarenhet och skicklighet är ett måste till denna tjänst. Du är intresserad av att arbeta med unga människors kunskaps- och personlighetsutveckling generellt och särskilt av arbete med kursdeltagare med utländsk skolbakgrund. Du är välstrukturerad och lätt att samarbeta med, och då vi har en stor andel kursdeltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bl. a. ADHD och dyslexi, ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning i denna elevgrupp.

På folkhögskola är kraven på dokumentation lägre än i den läroplansstyrda skolan och föräldrakontakter förekommer i stort sett inte alls. Däremot är det socialpedagogiska arbetet en större del av tjänsten här. Samarbete inom ett engagerat arbetslag ingår också, där vi delvis arbetar tematiskt med mycket samarbete över ämnesgränserna.

Omfattning: Deltid
Varaktighet: Tillsvidaretjänster med 6 månaders provanställning.
Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning
Antal jobb: 2

Semestertjänst.

Sista ansökningsdatum är 20 juni 2021, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Tillträde augusti.

Ange referens PedagogerHT21.

Ange löneanspråk.

Mejla din ansökan till
ledigajobb(a)munkafolkhogskola.se

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner

Maria Österlin Rietz
filialchef
maria.osterlin@munkafolkhogskola.se
0435-30084
072-222 59 74

Helena Esbjörnsson
Rektor
rektor(a)munkafolkhogskola.se
0431-432010
072-5380620

Fackliga kontaktpersoner
Adrian Dominte
adrian.dominte(a)munkafolkhogskola.se
0435-300 84
072-209 46 40

Åsa Willysson asa.willysson(a)munkafolkhogskola.se
0435-300 84
072-538 22 78