Munka Folkhögskola

KurserLediga tjänster

Rektor till Munka folkhögskolaVår nuvarande rektor Johnny Nilsson har fått nytt jobb som koordinator/samordnare för föreningen Skånes folkhögskolor i samverkan, vår gemensamma intresseorganisation för folkhögskolorna i Skåne. Vi söker därför en ny rektor. Se annonsen här intill och välkommen med din ansökan.

Munka folkhögskola är en av landets 155 folkhögskolor. Folkhögskolorna är en friare skolform, där egna verksamhetsplaner ersätter centralt fastställda läroplaner. Våra kurser möjliggör vidare studier, arbete och personlig utveckling. Varje år studerar ca 30 000 deltagare på någon av folkhögskolornas långkurser i Sverige. Läs gärna mer om folkhögskolan som utbildningsform på www.sverigesfolkhogskolor.se.

Munka folkhögskola startades 1913. Vi är belägna i ett vackert parkområde, centralt i Munka Ljungby, Ängelholms kommun, med närhet till service, hav och skog. I Munka Ljungby studerar ca 230 deltagare, varav ca 40 är boende på vårt internat. Vi har en filial i Perstorp med ca 100 deltagare. Huvudman är Föreningen Nordvästra Skånes folkhögskola, partipolitiskt och religiöst obunden.

Skolans idémässiga profil är hälsa, natur och kultur, vilket märks både i vårt kursutbud och vårt förhållningssätt. Munka folkhögskola arbetar utifrån en helhetssyn på människan och vår omvärld. Som en hälsofrämjande skola arbetar vi medvetet med sambandet mellan hälsa, välbefinnande och studieresultat.

Våra utbildningar på huvudskolan i Munka Ljungby omfattar Allmän kurs, Konst/Fotoskolan, Hälsocoachutbildningen, Akademi 55+, sommarkurser samt Etableringskursen och Studiemotiverande folkhögskolekurs på uppdrag av Arbetsförmedlingen. På vår filial i Perstorp finns Allmän kurs, Etableringskursen och Studiemotiverande folkhögskolekurs. Vi har en utbildning på distans, Lärarassistentutbildningen. Vi har dessutom uppdragsutbildningar av olika omfattning och karaktär. Vår undervisning i Munka Ljungby bedrivs i egna lokaler och fastigheter.

Uppdraget som rektor passar dig som vill jobba verksamhetsnära och i samarbete med personal och deltagare. Du ska, tillsammans med deltagare, ett 50-tal medarbetare och styrelsen, utveckla och stärka skolans roll både i lokalsamhället och regionalt; skolan har som ambition att vara i framkant inom såväl sina utbildningar som personalutvecklingen och arbetsmiljön. Uppdraget har många ansvarsområden och ställer stora krav; samtidigt har vi en kompetent personal och fantastiska deltagare som ger stora belöningar genom sina framgångar under skoltiden. Vi behöver därför en rektor som tar stort ansvar, känner stort engagemang och har ett tydligt ledarskap. Du ska också vara en driven och samhällsorienterad nätverksbyggare. För att klara uppdraget tror vi att du bör ha erfarenhet av arbetsledning och utvecklingsarbete samt vara förtrogen med folkhögskolans särart och folkbildningens idégrund. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete på folkhögskola och företrädesvis som rektor eller annan ledande befattning.

Rektor är underställd styrelsen. Tjänsten är en tillsvidaretjänst på heltid, med oreglerad arbetstid. Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Tillträde i augusti eller enligt överenskommelse.

Din utbildning:
• Akademisk examen inom pedagogik eller annan likvärdig utbildning är ett krav.
• Rektorsutbildning är meriterande.

Ansök senast 1 april genom att mejla CV och personligt brev till exp(a)munkafolkhogskola.se. Ange löneanspråk och referenser. Märk ansökan ”Rektorstjänst”. Intervjuer sker på skolan i Munka Ljungby löpande under april.

Frågor riktas till ordförande Bengt Larsen 070- 3769688, info(a)brlkonsult.se eller tf rektor Roger Sjunner, 072-538 22 75, rektor(a)munkafolkhogskola.se. Externa rekryteringstjänster kommer ej att anlitas.Vi söker dig som är utbildad studie- och yrkesvägledare. Erfarenhet av arbete inom folkbildningen är meriterande, men inte nödvändigt. Du är en god kommunikatör i såväl tal som skrift samt har grundläggande kunskaper i IT. Vi ser framför allt till den personliga lämpligheten vid rekryteringar.

Vi söker en studievägledare som är intresserad av att arbeta med unga människor. Du är välstrukturerad och lätt att samarbeta med, och då skolan har en relativt stor andel kursdeltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bl. a. ADHD, dyslexi och dyskalkyli, ser vi gärna att du har erfarenhet av att arbeta med denna grupp. Erfarenhet av arbete med nyanlända och/eller erfarenhet av att arbeta med uppdragsutbildning i samarbete med Arbetsförmedlingen är meriterande.

Tjänsten består av sedvanliga syv-uppgifter, samt information om och marknadsföring av folkhögskolestudier, både på vår huvudskola i Munka Ljungby och vår filial i Perstorp. Du ingår också i skolans elevvårdsteam. Det socialpedagogiska arbetet är också en stor och viktig del av arbetet för alla anställda på en folkhögskola.

Tjänsten är en semestertjänst. Tillsvidare, med provanställning 6 månader.

Omfattning: 100 %.
Tillträde: 15 april 2019 eller enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdatum är 28/2, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Mejla din ansökan till exp(a)munkafolkhogskola.se

Ange referens SYV 2019.
Ange löneanspråk.

Kontaktpersoner Johnny Nilsson - rektor: rektor(a)munkafolkhogskola.se, 072-538 06 20

Anna-Lena Hall, SYV: anna-lena.hall(a)munkafolkhogskola.se,  072-538 22 73

Facklig kontakt: Nina Morgin, nina.morgin(a)munkafolkhogskola.se

Munka folkhögskola söker SFI-lärare


Till vår huvudskola i Munka Ljungby söker vi en pedagog som är intresserad av att arbeta med språkundervisning i svenska för nyanlända inom SFI. Du ska vara behörig för och erfaren av SFI-undervisning eller SvA-undervisning.

Vi förutsätter att du har stort tålamod, är pedagogisk och känner dig bekväm med undervisning i grupp för vuxna. Har du även erfarenhet av undervisning av vuxna som SFI-lärare, så är det mycket meriterande. Samarbete är en viktig del i vårt sätt att undervisa, så din förmåga att samarbeta med kollegor och skapa goda relationer med deltagarna är oerhört viktig. Vi betonar samtalet, mötet med andra människor och nya utmaningar i alla studiesituationer och vi vill tillsammans med dig och deltagarna skapa en stimulerande lärmiljö. Främsta arbetsuppgiften är undervisning i svenska språket, men den interkulturella undervisningen ställer krav på flexibilitet och mångsidighet.

Dina arbetsuppgifter är varierade och omfattar bland annat undervisning, mottagande av elever, planering, bedömning och betygsättning.

Tjänsten är en semestertjänst. Omfattning 50-100 %. Tillträde 1 juni 2019 eller enligt överenskommelse. Visstidsanställning 6 månader med möjlighet till förlängning eller tillsvidaretjänst.

Sista ansökningsdatum är 31/3, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Skicka din ansökan via mejl till exp(a)munkafolkhogskola.se.
Ange referens SFI
Ange löneanspråk.

Välkommen med din ansökan!

Kontaktpersoner
Roger Sjunner, bitr. rektor
roger.sjunner(a)munkafolkhogskola.se
072-538 22 75

Jason Al Hamlawi, kursansvarig
jason(a)munkafolkhogskola.se
070-796 66 84

Fackliga kontaktpersoner
Nina Morgin
nina.morgin(a)munkafolkhogskola.se