Munka Folkhögskola

KurserLediga tjänster

Till vår Lärarassistentutbildning i Munka Ljungby söker vi en beteendevetare/specialpedagog med god kunskap om och erfarenhet av att arbeta med elever med neuropsykiatriska funktionsvarianter. Du ska vara väl insatt i det svenska utbildningssystemet och ha erfarenhet av arbete i den läroplansstyrda skolan. Dina arbetsuppgifter omfattar undervisning av våra blivande lärarassistenter inom arbetsgruppens psykologi, NPF, samtalsmetodik, ledarskap och socialpsykologi. Du behöver mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.

Vi är ett litet lärarlag som samarbetar väldigt nära varandra, med gemensam planering och stort ansvar för utformningen av kursen. Undervisningen sker på distans med regelbundna närträffar för kursdeltagarna på skolan i Munka Ljungby. God datorvana är ett krav, och erfarenhet av SchoolSoft är meriterande. Har du dessutom erfarenhet av undervisning på folkhögskola, undervisning av vuxna eller undervisning på distans kan även detta vara meriterande.

Mejla din ansökan senast 15/1 till exp(a)munkafolkhogskola.se

Kontakt: Johnny Nilsson - rektor: rektor(a)munkafolkhogskola.se

Facklig kontakt: Nina Morgin, nina.morgin(a)munkafolkhogskola.se

Övrigt
Omfattning 90 % med god möjlighet till heltid. Tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning.

Månadslön. Ange löneanspråk. Semestertjänst med inslag av ferietjänst.

Är du intresserad så sök redan idag! Vi håller intervjuer löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Ange referens LA19.


Till vår filial i Perstorp söker vi en vikarierande pedagog på 75 % i ett engagerat och välfungerande arbetslag med mycket eget ansvar. Undervisningen sker på vår etableringskurs för nyanlända, där fokus ligger på språkträning. Samhällsorientering, vägledning och studiebesök i arbetslivet ingår också.

Mejla din ansökan till exp(a)munkafolkhogskola.se.

ANSÖKNINGSREFERENS: Etableringskurs vt19

Kontakt: Maria Österlin Rietz, Filialföreståndare: maria.osterlin(a)munkafolkhogskola.se, 0435-300 84, 072 - 222 59 74

Facklig kontakt: Nina Morgin, nina.morgin(a)munkafolkhogskola.se, 072 - 538 02 99

Övrigt
Semestertjänst. Vikariat under tiden 2019-02-11 till 2019-07-01, med god möjlighet till förlängning.

Tillträde 2019-02-11 eller eventuellt tidigare.

Ange löneanspråk.

Är du intresserad så sök redan idag! Vi håller intervjuer löpande och tjänsterna kan komma att tillsättas tidigare. Varmt välkommen med din ansökan.

Munka folkhögskola söker SvA-lärare


Vi söker SvA-lärare till en tjänst på 50-100 %, fördelat på Allmän kurs och Studiemotiverande folkhögskolekurs. På folkhögskola är behörighet inget krav, men erfarenhet och skicklighet är ett måste till denna tjänst.

Till vår Allmänna kurs i Munka Ljungby söker vi en pedagog som är intresserad av att arbeta med unga människors kunskaps- och personlighetsutveckling. Du kommer främst att undervisa i svenska som andraspråk på grundskolenivå, men till viss del även på gymnasienivå. På våra s.k. baspass ger pedagogerna stöd åt kursdeltagare som behöver mer hjälp för att klara sina uppgifter. Du är välstrukturerad och lätt att samarbeta med, och då vi har en stor andel kursdeltagare med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, bl. a. ADHD och dyslexi, ser vi gärna att du har erfarenhet av undervisning i denna elevgrupp. Svenska grund består till största delen av kursdeltagare med annat modersmål än svenska. På folkhögskola är kraven på dokumentation lägre än i det vanliga skolsystemet, och föräldrakontakter förekommer i stort sett inte alls. Däremot är det socialpedagogiska arbetet en större del av tjänsten här. Lärarna på Allmän kurs består av ett engagerat arbetslag, där vi delvis arbetar tematiskt med mycket samarbete över ämnesgränserna.

Till vår Studiemotiverande folkhögskolekurs söker vi en pedagog som vill arbeta med språkundervisning för nyanlända. Erfarenhet och skicklighet är ett krav.

Tjänsten är en semestertjänst. Delvis visstidsanställning, delvis tillsvidaretjänst med 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdatum är 28/2, men skicka gärna in din ansökan omgående. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas tidigare.

Mejla din ansökan till exp(a)munkafolkhogskola.se.

Ange referens SvA2019.

Ange löneanspråk.

Välkommen med din ansökan!

Kontakt:
Roger Sjunner - biträdande rektor:roger.sjunner(a)munkafolkhogskola.se

Anita Söderstjerna - kursansvarig:anita(a)munkafolkhogskola.se

Facklig kontakt: Nina Morgin, nina.morgin(a)munkafolkhogskola.se, 072 - 538 02 99