Munka Folkhögskola

Kvälls- och helgkurser i Munka Ljungby

Kurstillfällen: 31/1, 7/2, 14/2, 28/2, 7/3, 14/3, 21/3, 4/4, 11/4, 25/4.
Begränsat antal platser.

Gipsgjutning

Vill du lära känna lerans möjligheter? Få ny inspiration och ny kunskap?
Välkommen till kvällskurs i keramik på Munka folkhögskola. Här får du träna upp din kreativitet och dina händer. Kavla, modellera, ringla och bygga. Arbeta med yta och struktur, engober och glasyr. Kursen passar både dig som är nybörjare och dig som vill fördjupa dina tidigare keramikkunskaper.

Händer

Under 10 onsdagskvällar 18.00-21.00 får du prova grundläggande tekniker för att kunna genomföra ett eget mindre projekt i keramiskt material. Gemensamma teknikgenomgångar varvas med individuell handledning. Undervisningen betonar den konstnärliga processen, från idéskiss till resultat. Vad händer på vägen?
Kursen avslutas med en gemensam utställning i Konstskolan Munkas galleri. Inga förkunskaper krävs för kursen.
Johan Bjärntoft som leder kursen arbetar på Konstskolan Munka och är utbildad vid HDK i Göteborg och verksam keramikkonstnär.


Kursen kostar 3 000:-. I kursavgiften ingår kvalificerad undervisning, fika med smörgås samt visst gemensamt material. Du betalar lera själv, i lerpriset ingår glasyr och bränning.

Anmälningsavgiften 600:- sätts in på bankgiro 5437-2388. Ange kurs, namn och adress på inbetalningen. Observera att du är anmäld till kursen först i och med att anmälningsavgiften är betald. Anmälningsavgiften räknas av i samband med slutbetalningen. Kursen är inte stadsbidragsberättigad.

Vill du veta mer, kontakta Johan Bjärntoft
johan.bjarntoft(a)munkafolkhogskola.se, tel 072-1609839
eller EvaMarie Lindahl på
evamarie.lindahl(a)munkafolkhogskola.se, tel 073-2190860

En kvällskurs för dig som vill studera konst men inte har möjlighet till heltidsstudier just nu. Inga förkunskaper krävs.

Under sju onsdagskvällar 18.00 – 21.00 samt två söndagar får du prova nya arbetssätt, utveckla din förmåga till kreativ problemlösning, träna upp ditt seende och dina händer. Du får arbeta med måleri, teckning, kroki och kursen innehåller även viss materiallära. Konkreta praktiska uppgifter varvas med självständigt arbete. Vi arbetar i Konstskolans stora och moderna ateljéer. Kursen avslutas med en gemensam utställning i Konstskolans galleri.NAN

Undervisningen sker tematiskt och betonar den konstnärliga processen. Vad händer om du släpper invanda mönster och föreställningar om vad som är vackert och vågar tro på dina egna idéer? Vad händer på vägen mellan idé och resultat? Astrid Göransson, Ulf Holgersson, EvaMarie Lindahl, David Skoog och Maria Werger som leder kursen arbetar på Konstskolan Munka och är själva yrkesverksamma konstnärer.

Kursen kostar 3 900:- och då ingår kvalificerad undervisning, fika med smörgås, kostnader för krokimodell samt gemensamt kursmaterial.

Anmälningsavgiften 600:- sätts in på bankgiro 5437-2388. Ange kurs, namn och epostadress på inbetalningen. Observera att du är anmäld till kursen först i och med att anmälningsavgiften är betald. Anmälningsavgiften räknas av i samband med slutbetalningen. Kursen är inte stadsbidragsberättigad.

Vill du veta mer, kontakta EvaMarie Lindahl
evamarie.lindahl(a)munkafolkhogskola.se, tel 073-2190860