Kurser
Allmän kurs
Fotoskolan Munka
Hälsocoach
Konstskolan Munka
Akademi 55+

Filialen i Perstorp

Lärarassistent
Stresspedagog
Seniorcoach

Studiemotiv. kurs
Kvällskurser
Sommarkurser

Arbetsmiljökurser

Konferenser
Boka din konferens

Ladda ner ansöknings-handlingar här

Internatet och maten på skolan

Om du bor och äter på folkhögskolan, får du gott om tid för dina studier, och samtidigt får du många tillfällen att träffa nya människor, inte bara från din egen linje. Du kan dra dig tillbaka till ditt eget rum, när du känner för det och alltid hitta någon att prata med i det gemensamma köket eller TV-rummet, när du längtar efter sällskap.

Skolans kök serverar vällagad och näringsriktig mat som är tillagad från grunden av bra råvaror, gärna närproducerad, 25% ekologiskt och en del är KRAV-märkt. Du har även möjlighet att välja ett vegetariskt alternativ eller att äta från vår salldsbuffé.

Bo på internatet
Internatet består av 45 rum och är uppdelat på tre byggnader, Skelderhus, Bender och Tåssjö och det finns rum både med och utan toalett. Samtliga byggnader finns på skolans område. Alla rum hyrs möblerade med säng, skrivbord, stol/fåtölj, bokhylla, lampor och gardiner. I samtliga byggnader finns ett gemensamt kök där du kan laga din mat på kvällar och helger. De som bor på internatet ansvarar gemensamt för städningen av köket och sitt eget rum. De gemensamma utrymmena städas av vår personal.

Några av de boende på internatet bloggar med aktuella bilder på/om livet i Munka - se deras blogg här.

På skolan finns ett välutrustat gym, en gymnastiksal med klättervägg, biljardbord och bastu som du får använda. Det finns också vackra natur- och strövområden i direkt närhet till skolan.Skolan har ett bibliotek som du har tillgång till måndag-fredag 8.00-22.00. I biblioteket finns en datorsal och det finns trådlöst nätverk på skolan.

Närmaste större stad, Ängelholm, ligger ca 7 km från skolan och det går bussar dit regelbundet. Ängelholm ligger vid kusten och har vacker natur med långa sandstränder och en levande stadskärna.

Internatet Skälderhus
Internatet på folkhögskolan i Munka Ljungby
Skelderhus är skolans första och äldsta byggnad, den är ganska exakt 100 år gammal. Det finns totalt 13 rum varav två av dem kan användas som dubbelrum.

Här är rummen lite olika utformade och hela byggnaden präglas av gammeldags charm. Storleken på rummen varierar, det minsta är ca 10 m² och det största dubbelrummet är ca 25 m². Samtliga rum har dusch och toalett i korridoren men på flertalet av dem finns ett handfat. Köket är den självklara samlingsplatsen för de som bor på Skelderhus.

Internatet Tåssjö
Foto: Nina Wickman

Tåssjö är vårt nyaste internat som stod färdigt 2005. Det är en tvåvåningsbyggnad med totalt 14 rum. Samtliga rum har dusch och toalett på rummet och alla rum är 16 m² förutom ett rum som är avsett för rörelsehindrade och är 18 m².

På varje våning finns ett tv-rum och ett stort gemensamt kök och på bottenplan finns en tvättstuga.

Internatet Bender
Bender byggdes 1938. I källaren finns verkstad för keramik och på bottenplan finns undervisningslokaler. På andra och tredje våningen finns internatrummen.

Bender är ett utpräglat korridorboende där samtliga rum är lika stora 11 m² och rummen är fräscha, ljusa och fina. På varje våningsplan finns det ett kök, 2 duschar och toalettutrymmen.

Matsalen

Foto: David Skoog


Priser för dig som bor på internatet
Enkelrum med dusch och toalett: 4 460:-/4 veckor
Enkelrum med dusch och toalett i korridor: 3 880:-/4 veckor

I rumspriset ingår frukost och lunch (varmrätt, salladsbuffé, måltidsdryck och kaffe), måndag till fredag. Till förmiddagskaffet kan du köpa smörgåsbulle om du vill. Om du åker iväg med skolan görs ett kostavdrag för de dagarna du inte äter på skolan, likaså under loven. Kontakta Robert Kurdve, robert.kurdve(a)munkafolkhogskola.se, tfn 0706 56 20 15, växel 0431-43 20 10, innan terminsstart om du behöver specialkost av något slag.

Hyran faktureras i förskott, i 4-5 betalningsperioder per termin.
För rumsnyckel betalas en deponeringsavgift på 600:-, som återfås vid utflyttning.

Priser för dig som inte bor på skolan
Lunch: häfte om 10 kuponger - 570:-
Enstaka lunch: 65:-
Salladsbuffé: 45:-
Förmiddagskaffe: smörgåsbulle 20:-/hel och 10:-/halv (15:- resp 7:50 med fikakupong)

Mer information?
Du är alltid välkommen att ringa eller skicka e-post till Robert Kurdve, robert.kurdve(a)munkafolkhogskola.se, tfn 0706 56 20 15, växel 0431-43 20 10. Han kan hjälpa dig med boendefrågor inför eller under tiden du bor på internatet.


Upp
Startsidan

Bo och äta

Internatet
Meny
 KostnaderOm skolan
Om skolan
Historia

Personal
Lediga tjänster
Skolans styrelse

Bo och äta på skolan
Miljöpolicy
Termins- och lovtider
Studievägledning
Dina rättigheter

Aktuellt
Meny - matsalen

Hitta
Hitta till oss

Kontakt
Kontakta oss
Logga in på Schoolsoft

© Munka folkhögskola
Sidan uppdaterad 2018-01-22 av Adrian Dominte
   Munka FolkhÖgskola    0431-43 20 10